Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، زلزله یکی از حوادث طبیعی است که در نقاطی از جهان با گسل‌های فعال حجم بیشتری دارد و ایران به عنوان کشور زلزله‌خیز باید برنامه‌های جامع بلند مدت برای کاهش ریسک و افزایش تاب‌آوری داشته باشد. 

زلزله‌های شدید روزهای اخیر در مناطق جنوب شرقی ایران، موجب یادآوری مسائلی شد که نیاز است برای افزایش ایمنی در نقاط آسیب‌پذیر درنظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گاهی پس لرزه‌ها از زلزله خطرناک‌تر است 

مهدی زارع عضو پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در تهران با اشاره به زلزله اخیر در استان هرمزگان اظهار کرد: گسل فشاری شرقی_غربی در فین استان هرمزگان در کنار گسل‌های میناب، ساحل بندرعباس و حاجی آباد موجب دو زلزله شدید و پس‌لرزه‌های بعدی‌ در مناطق جنوب شرقی کشور شده است. 

وی به میزان خطر پس‌لرزه‌ها اشاره کرد و افزود: پس از دو زلزله شدیدی که احساس شد، شاهد پس‌لرزه‌های فراوانی هستیم که نشان‌دهنده جا‌به‌جایی زیاد پوسته آن منطقه است، به نحوی که کانون زلزله به فاصله ۳۰ الی ۴۰ کیلومتری از طول و ۱۰ الی ۲۰ کیلومتری از عرض در پس‌لرزه‌ها می‌تواند تغییر کند و یا حتی تا مدت‌ها ادامه پیدا کرده و گسل‌های دیگر را فعال کند، به همین علت گاهی پس‌لرزه‌ها از خود زلزله می‌تواند خطرناک‌تر باشد. 

عضو پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر این که کانون زلزله با خلیج فارس ۷۰ کیلومتر فاصله دارد و شاهد سونامی نخواهیم بود، ادامه داد: کانون زلزله در دامنه کوه گنو در شمال غرب بندرعباس موجب ریزش کوه‌ها شده است و احتمال ایجاد سونامی وجود ندارد، اما پس لرزه‌ها را باید جدی گرفت. 

سامانه هشداردهنده هوشمند بومی شود 

زارع با اشاره به اقدامات ضروری در برابر زلزله گفت: ۱۱۲ سال پیش یوسف تلگراف‌چی در کرمان دستگاهی شبیه به سامانه هشداردهنده اختراع کرد، حال نیز این سیستم در برخی کشورهای خارجی مانند ژاپن، کالفرنیا، نیوزلند و یونان در قالب اپلیکیشن‌های مختلف در اختیار مردم شکل گرفته است، ولی علیرغم این که متخصصان ایرانی در خارج از کشور این تکنولوژی را ارائه کرده‌اند، اما در ایران این سامانه یکپارچه وجود ندارد. 

وی با تشریح سامانه هشداردهنده تاکید کرد: زلزله دارای دو موج اولیه و ثانویه است که موج اولیه آن خیلی کوتاه است و می‌تواند سیستم هشدار دهنده را فعال کند تا در موج دوم شاهد آمادگی سراسری باشیم، البته برحسب فاصله با اکنون زلزله زمان میان هشدار و موج دوم متغیر است؛ به عنوان مثال فردی که در ۵۰ کیلومتری کانون زلزله است موج دوم را بعد از ۷ الی ۸ ثانیه پس از هشدار احساس می‌کند. 

مقررات ملی زلزله در بحث مقاوم‌سازی‌ساختمان و رفع بافت فرسوده اجرایی شود 

وی در پایان لزوم اجرای مقررات ملی زلزله در مبحث ساختمان را مطرح کرد و افزود: آیین‌نامه ملی زلزله برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها از سال ۱۳۴۳ به وسیله علی‌اکبر معین‌فر تدوین شد و تاکنون تغییرات زیادی داشته و قوانین زیادی تصویب شده است، اما همچنان در اجرا شاهد بافت فرسوده و ریزش ساختمان‌های ضعیف در زلزله‌ها هستیم. 

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله استان هرمزگان پس لرزه ها آیین نامه ملی زلزله زلزله شناسی کانون زلزله پس لرزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران

به گزارش خبرگزای مهر، دکتر محمد حسن بازیار در آیین افتتاح نهمین کنفرانس زلزله که در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی از امروز، سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت آغاز به کار کرده است و تا روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد ادامه دارد.

وی با اشاره به حضور ۶ سخنران خارجی کلیدی در این کنفرانس، اظهار کرد: در این رویداد ۴۱۵ مقاله داخلی و ۴۳ مقاله خارجی ارائه می‌شود که از این تعداد ۲۱۱ مقاله شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

بازیار، زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران را از جمله محورهای مقالات این کنفرانس ذکر کرد و یادآور شد: سخنرانان بخش خارجی از کشورهایی چون آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، امریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، چک، سوئد، فرانسه، نیوزلند و هند خواهند بود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، تمرکز اصلی این کنفرانس را حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ کلانشهرهایی چون تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: در روزهای برگزاری کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در حوزه‌هایی چون ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های تاب‌آور برگزار می‌شود.

بازیار اضافه کرد: بر اساس داده‌های به دست آمده در این کارگاه‌ها، در تلاش هستیم که در انتهای این کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری و مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسؤولان و سیاست‌گذاران تدوین شود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، این کنفرانس را رویداد تبادل تجربیات دانست که در طی آن راهکارهایی برای کاهش تلفات به عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت بحران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6099043

دیگر خبرها

  • برخورد مرگبار دو موتورسوار حین کورس در جاده (فیلم)
  • حرکت فوق‌العاده خطرناک یک موتورسوار در مشهد (فیلم)
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • شادی مردم دیار هگمتانه از بارش باران بهاری
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • سامانه جدید بارشی در استان بوشهر فعال می‌شود