Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، دکتر حمید زعفرانی سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زلزله‌های اخیر در بندر چارک با بیان اینکه این منطقه در ناحیه زاگرس قرار گرفته است، اظهار کرد: زلزله‌هایی که در منطقه زاگرس رخ می‌دهد، عموما با تکرار زیاد و بالا رخ می‌دهد.

وی حوالی تنگه هرمز را جزو لرزه‌خیزترین مناطق به لحاظ تعداد زلزله‌ها در کشور توصیف کرد و یادآور شد: بر این اساس زلزله‌های اخیری که در بندر چارک به ثبت رسیده، طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سونامی و زلزله‌های بندر چارک

سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در پاسخ به این سوال که آیا این زلزله‌ها می‌تواند ارتباطی با وقوع سونامی داشته باشد، ادامه داد: این زلزله‌ها ارتباطی با سونامی ندارد؛ چرا که اگر نگران وقوع سونامی باشیم، باید از سمت ساحل مکران این اتفاق به وقوع بپیوندد و سواحل مکران از جاسک شروع می‌شود و به سمت چابهار ادامه دارد.

زعفرانی با تاکید بر اینکه زلزله‌های ثبت شده در استان هرمزگان در سمت شرق به غرب تنگه هرمز است، خاطرنشان کرد: از این رو احتمال وقوع سونامی به دلیل رخدادهای لرزه‌ای در هرمزگان بسیار کم است.

وی تاکید کرد: زلزله‌های اخیر استان هرمزگان در داخل خشکی رخ می‌دهد و ربطی به وقوع سونامی ندارد.

زلزله‌های بزرگ بعد از زلزله‌های متعدد در هرمزگان

وی در خصوص اینکه آیا این زلزله‌ها می‌تواند پس‌لرزه‌هایی برای وقوع زلزله‌های بزرگ‌تر باشد، با تاکید بر اینکه این ادعا از نظر علمی صحیح نیست، توضیح داد: وقوع زلزله در ناحیه زاگرس، دارای توالی است؛ به این صورت که یک زلزله بزرگ با چندین زلزله کوچک همراه است، ولی هیچگاه نمی‌توان این ادعا را داشت که با این توالی زلزله‌ها، یک زلزله بزرگ در راه است.

زعفرانی خاطرنشان کرد: احتمال وقوع زلزله بزرگ در منطقه هرمزگان بعد از این زلزله‌ها کم است، ولی توصیه ما به هموطنانمان در این منطقه آن است که در چنین شرایطی احتیاطات لازم را داشته باشند.

گسل‌هایی که استان‌های جنوبی را احاطه کرده است

سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با تاکید بر اینکه استان هرمزگان در محدوده زمین ساختی زاگرس قرار دارد، ادامه داد: علاوه بر آن اکثر گسل‌هایی که در زاگرس وجود دارند، رخنمون سطحی ندارند، به این معنی که اگر زلزله‌ای رخ دهد، گسیختگی گسل روی زمین آثاری ندارد و این طبیعت لرزه‌ساختی زمین در منطقه زاگرس است.

زعفرانی افزود: مهم‌ترین گسل‌های شناخته شده این منطقه، گسل «راندگی اصلی زاگرس» و گسل «زندان-میناب» در شرق استان هرمزگان است که یکی از گسل‌های اصلی به شمار می‌رود.

وی گسل قشم در جزیره قشم را از دیگر گسل‌های مهم این منطقه نام برد و افزود: تقریبا بسیاری از گسل‌های استان هرمزگان شناخته‌شده هستند و مطالعات زیادی بر روی آنها انجام شده است.

در بندر چارک استان هرمزگان از روز دوشنبه ۲۳ خرداد زلزله‌های متعددی به ثبت رسید و برخی از ساختمان‌ها ترک خوردند.

کد خبر 684068 منبع: ایسنا برچسب‌ها زلزله سونامی استان هرمزگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله سونامی استان هرمزگان استان هرمزگان زلزله ها زلزله شناسی وقوع سونامی زلزله بزرگ وقوع زلزله بندر چارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۰۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سید حمیدرضا اعرابی، در سفر به منطقه جنوب شرق، ضمن برگزاری نشست صمیمی با کارکنان منطقه، از واحدهای مختلف ارتباطات ثابت و سیار و مانیتورینگ رگولاتوری بازدید کرد و بر لزوم نظارت هوشمند و لحظه‌ای شاخص‌های کیفی شبکه تأکید کرد.

معاون نظارت بر امور پستی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه‌ای مشترک با حضور مدیرعامل شرکت پیشگامان به عنوان مجری طرح فیبر نوری در استان هرمزگان، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات زیرساخت این استان، میزان پیشرفت پروژه فیبر نوری در هرمزگان را بررسی و ارزیابی کرد.

اعرابی همچنین در نشستی با حضور معاون عمرانی استانداری هرمزگان، بر اهمیت افزایش همکاری شهرداری‌های استان با شرکت پیشگامان در راستای تسریع اجرای پروژه فیبر نوری تأکید کرد.

معاون نظارت بر امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری، به همراه مدیر عامل، نمایندگان و پیمانکاران شرکت پیشگامان، از تمام مراحل اجرای پروژه فیبر نوری بندرعباس بازدید و مقرر کرد این شرکت سرعت پیشرفت پروژه و سطح اتصال منازل و کسب و کارها به اینترنت فیبر نوری در شهر بندرعباس و کل استان را افزایش دهد.

وی همچنین بر استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود منطقه و بکارگیری بسیج نیروها در راستای نظارت دقیق‌تر و تسریع در فرآیند بازدیدهای میدانی و برگزاری جلسات کنترل پروژه منظم و هفتگی توسط منطقه تاکید کرد.

کد خبر 6097340 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب
  • احتمال وقوع دوباره سیل در آذربایجان شرقی
  • هشدار مجارستان برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
  • افزایش احتمال توقف جنگ در غزه